GTC Rod

Sedert dit jaar heeft Gardner Tackle zich weer begeven op de markt van de hengels. Voor velen kwam dit als een verassing, maar velen weten niet dat wij al een verleden hebben met hengels. De drie types hengels die dit voorjaar op de markt werden losgelaten zijn eerst en vooral een 10 ft 3 ¼ l, deze hengel werd specifiek ontworpen om de kleinere wateren aan te pakken, gaande van parkwateren tot kanalen en rivieren of zelfs het bootvissen. Het is een complete all-round hengel waar ook in tegenstelling tot andere 10 voet hengels, mee te werpen valt. Laat je vooral niet afschrikken door de aan de hoge kant zijnde testcurve hij drilt als een juweeltje met veel gevoel en kontrole over de vis. De gebruikte componenten zijn 36-ton Mitsubishi carbon, Minima geleide ogen, anti-frap tip, gefreesde DPM molenhouder en een “Full” EVA foam handvat om maximale kontrole te hebben over de hengel. De SS butt cap maakt hem compleet.

De tweede is de 12 ft lb 6oz testcurve hengel. Deze hengel werd gebouwd met in het achterhoofd waar voor je geld. Onze hengels zijn op geen enkel ogenblik een compromis tussen de gebruikte componenten, maar een reële weergave van waar voor je geld. Onze 12 ft hengel is opgebouwd uit 36 – ton Mitsubishi carbon, Minima geleide ogen, anti-frap tip, gefreesde PDM molenhouder en een “full” EVA foam handvat om maximale kontrole te hebben over de hengel. De SS butt cap maakt hem compleet.

GTD Rod
GTD+ Rod

De derde is de logische 13 ft 3 ¼ testcurve hengel. Deze is opgebouwd uit dezelfe componenten net als zijn twee kleinere broertjes, maar door de extra voet en extra testcurve is dit het “werpkanon” uit onze range. De specificaties van deze hengel zijn dezelfde als de 10 ft en 12 ft, maar hier komen de minima ogen en anti-frap tip pas echt tot uiting. Deze hengel is makkelijk te “laden” voor een extreem verre worp door zijn lichte gewicht en enorm precies te werpen. De minima ogen zorgen voor minimale weerstand, wat dan weer bevordelijk is voor die extra meters. De anti-frap tip maakt dat nylon zich tijdens extreme worpen rond het topoog wentelt ook tot het verleden.

Als vierde in de rij hebben we onze 12 ft GTA“Application” hengel met een testcurve van 4 ½ lb.

Deze hengel is zoveel meer dan een “spod” hengel, en hem enkel zo noemen ze hem te kort doen. Onze GTA Application hengel werd gebouwd om een “all-round” werkpaard te zijn die zowel gebruikt kan worden om spod/spombs mee weg te zetten, maar die zich ook uitermate leent om een stek uit te peilen, of om met een zwaar lood de bodemgesteldheid in kaart te brengen.

De GTA Application hengel is opgebouwd uit een ligt gewicht “medium-fast” actie blank die resulteert in een rap terug “verende” hengeltop het welke verre accurate worpen net dat tikkeljte makkelijker maakt. Opgebouwd uit 36-ton Mitsubischi carbon, afgewerkt met Minima geleide ogen en een anti-frap tip om echt het maximale uit de hengel te halen en die extra meters te maken bij extreem verre worpen. Op onze GTA hebben we op 30 centimer (1ft) een lijn markering gezet, zodat bij het “peilen” de exacte diepte kan bepaald worden.

Met de GTA hebben we de standaard gezet van precisie, ligt gewicht all round spomb/peil hengel. Met andere woorden, voor het geld van 1 hengel krijg je er eigenlijk twee een spomb hengel en een peil hengel.

GTA Rod