Het is begin april als de natuur komt weer tot leven komt, de vogels beginnen s’morgens weer te fluiten en de bomen kleuren weer groen en de eerste lelie bladeren laten zich zien onder het water oppervlakte! Dit zijn de spots waar de vis zich in deze tijd van het jaar graag ophoud. Dus besluit ik deze stekken lichtjes aan te voeren met een paar kleine handjes boilies gemixed met wat tijgernootjes. Nu ik deze maand korter op de obstakels zal gaan vissen heb ik ervoor gekozen om de mirage 0,37mm op te spoelen met daaraan 10 meter SLY skin 0,55 mm. Met deze combinatie kan ik de vis goed afblokken van de obstakels en daarna keurig af drillen. Nu de materialen perfect afgestemd zijn voor deze stekken. Kan ik me gaan opmaken voor de eerste sessie op 13 april. De stekken zijn goed voorbereid en het vertrouwen is hoog! De avond en nacht verlopen stil. Op het moment dat het zonnetje s’morgens zich laat zien krijg ik een aantal piepen op de linker hengel. In rap tempo schiet ik de kajuit uit en zie de top van de hengel links af buigen. Snel gris ik de hengel van de steunen af en begint de dril. De vis probeert een aantal keren de lelies in te zwemmen maar deze worden keurig geblokt. De vis komt langzaam aan richting de boot en laat zich af en toe aan het water oppervlakte zien. Dan weetje dat het ieder ogenblik gebeurt kan zijn. Zoals verwacht geeft de vis zich over en kan ik mijn net onder de vis steken het gaat om een schitterende oude spiegel rond de 25 pond. De eerste nacht is geslaagd en ik kan met een gerust hart terug richting de haven varen. De komende dagen zal de temperatuur dalen en zal het behoorlijk lastig worden. Er worden nog enkele nachten gevist deze nachten verlopen zeer rustig af en toe laat een uitzetter zich zien.

Nog 2 weekenden te gaan in april, de temperaturen gaan weer omhoog. En gaan ons opmaken voor 2 nachtjes. De hengels worden netjes gepositioneerd tegen de lelies aan. De zon zakt achter de bomen weg en de maan laat zich zien. De uren tikken weg en dan plots komt de middelste hengel tot leven. Na een heftige dril waar de vis zich niet graag wilt overgeven steek ik me net onder een zwaar geblokte spiegel. Ook dit deze maand mag ik weer een geweldige 30+ vis aan mijn lijstje toevoegen. De daarop volgende uren blijft het stil. s’morgens word de boot opgeruimd om later op de dag naar de volgende stek toe te varen. Helaas verloopt deze nacht stil en kan ik nog een blank toevoegen dit jaar!

De komende maand: Er staan 2 leuke sessies te wachten. Eerst zal ik begin mei samen met team genoot Jan Ramp een daagje op een mooi maar niet gemakkelijk putje bij ons de buurt te gaan een daagje gaan vissen. En daarop volgend komt Tommy de Cleen. Met Tommy zal ik een weekend de boot op gaan om 2 nachtjes het ruime sop op te gaan. Ik kijk ernaar uit, en jullie zullen hier meer over lezen in de volgende blog!

Een goede vangst!