pro-pela-featured-image

De ontwikkelingen op gebied van voertechnieken en methodes staan al een tijdje op punt, hoe lang gebruiken we al niet tot onze tevredenheid werppijpen en dergelijke instrumenten om ons aas precies op dat plekje te krijgen waar wij het willen, echter kleeft er een grote maar aan deze werppijpen en dat is hun gewicht. Op zich zijn ze vervaardigd uit plastic en valt het nog wel mee, maar wie onder ons kent die pijnlijke elleboog niet na een paar voorsessies…..tendinitis heet zoiets….Met de ontwikkelingen van carbon werppijpen behoort die pijnlijke elleboog nu ook tot het verleden. Gardner komt uit met twee werppijpen de ene heeft de traditionele vorm die we herkennen van de meeste werppijpen en noemen we de Pro Pela, deze werppijp weegt maar 70 gram en is gemaakt om boilie diameters tot 22 mm weg te zetten, ze wordt geleverd met een beschermende draagtas. De tweede in het Gardner gamma is de Skorpion, en is niet meer of minder dan een exacte kopie van onze “plastieken” Skorpion maar dan nu in full carbon en verschiet niet….deze weegt slechts 50 gram….

Deze werppijpen situeren zich in een hogere prijsklasse, maar tendinitis verzorgen en een dokter consulteren zijn nog zoveel duurder….