Als kind ben ik begonnen met het vissen met de vaste hengel op voorn en karpers, op jonge leeftijd werden dat ook al snel wedstrijden op karpertjes. Ik kon daar goed mijn mannetje staan en na enkele jaren wou ik meer en vooral groter vangen. Op mijn 14jaar ben ik dan met de werphengels op karper beginnen vissen en al snel werden er nachtsessies gedaan met schoolvrienden. Ondertussen ben ik reeds meer dan 15 jaar actief in de karpervisserij en ga ik geen enkele uitdaging uit de weg.

Ik heb een zeer uitlopende voorkeur qua viswaters, zo kan ik de ene dag in het centrum van de stad op een kleine rivier of vijver zitten vissen en de daaropvolgende dag ergens op een groot stuwmeer in frankrijk. Ik hou ervan in al zijn vormen, ruw maar ook smooth, zo ben ik ook niet vies om betaalwateren te bevissen maar ook echte dressuurwaters waar het verschil gemaakt word door de techniek. Mijn type visserij is echter steeds zo tricky mogelijk, ik hou er van om kort op hengels te zitten en direct te moeten reageren. Een obstakel in het water en ik zal het bevist hebben. Ook verkies ik steeds om mijn visserij met zodiac te doen, ik ben iemand die dan gerust enkele uren kan ronddobberen om de stek in kaart te brengen. Echter naast stek- en aaskeuze is scherp en technisch vissen een grote factor tot succes.

Wat ik de voorbije jaren heb geleerd is dat met vertrouwen vissen, gelijk staat aan met succes vissen. Ik varieer veel in rigs, waarbij ik op elke situatie anders zal inspelen. Favoriete rigs zijn de ronnierigs, Blowback maar ook KD-rigs, deze zullen op elk moment aangepast worden naar de omstandigheden. Ik heb vertrouwen in het gamma van Gardner tackle en weet dat ik voor elke situatie, de juiste materialen binnen bereik heb in het gamma. Door mijn zeer technische en allround visserij heb ik een zeer uitgebreide voorkeur van materialen.

In de toekomst wil ik gewoon blijven genieten van de visserij, want daar draaid het tenslotte om. Verder heb ik nog enkele waters en vissen op de to-do-list staan, maar alles komt op zijn tijd.

Ik wens iedereen het beste en vooral een aangename visserij toe.


Fact File


Naam: Vincent Van den Abeele
Locatie: België – Oost-Vlaanderen
Favoriete waters: waters met een uitdaging
PB’s: schub 29.5kg – spiegel 32kg
Beroep: technisch tekenaar


BENELUX POSTS